5 Boeken om bij weg te dromen tijdens de lockdown

5 Boeken om bij weg te dromen tijdens de lockdown

We blijven collectief nog even binnen onze grenzen. Totdat de besmettingshaarden geblust zijn ontdekken we onze eigen contreien en gaan we op avontuur in de achtertuin. Toch kijken we al stiekem vooruit en dromen we weg bij nieuwe bestemmingen. En wat is er dan beter dan een goed boek vastnemen?
 
1. Over the top

Over the top beschrijft het heerlijke avontuur en recordpoging van drie ambitieuze Gentse jongemannen. De uitdaging: het hoogste punt van elk Europees land bereiken. Van le Signal de Botrange tot de Elbroes. En dat zoveel mogelijk al liftend.

Het lijkt erop dat Europa zich voor ons sneller zal openen dan de rest van de wereld. Dit reisverslag neemt je mee naar de landen die je nog nooit zag, de bergketens die je eerder links liet liggen en de culturen die je nog niet ontdekte.
Wij lazen ‘m in 1 ruk uit en kunnen hem enkel sterk aanbevelen: over the top

view

 

2. Bouldering: climbing, no ropes attached 

Vers van de pers in boulderland deze! Bernd Zangerl wordt beschouwd als een van de beste boulderaars aller tijden. Geboren in 1978 in Tirol, werd hij omringd door bergen en begon al op jonge leeftijd met boulderen. Na veel succes in alpine klimmen, richtte hij zich later op boulderen en vond hier zijn ware passie.

Machtige foto’s, gebieden om te ontdekken (ja, er is meer dan enkel Font), kortom het boek om even vast te nemen na een lange wandeling of om jezelf terug te motiveren om die klimspieren alvast terug warm te maken voor wat komt. 

boulder
 
3. The Great Outdoors: 120 recipes for adventure cooking

Voor ons hangt buiten zijn samen met gezelligheid, vrienden en goed eten. De eerste titel van dit boek doet het misschien niet vermoeden, maar het is een prachtig kookboek vol tips voor de outdoorkeuken.

Wanneer je ontdekt dat buiten koken meer kan zijn dan witte pensen op de barbecue leggen gaat er een wereld open. Wij laten geen kans meer onbenut om nieuwe recepten en technieken uit te proberen.

Het vuur aansteken, een fles bier delen en samen aan de slag gaan met verse ingrediënten, wij zouden het elke dag kunnen doen. The great outdoors geeft tips en tricks, en ziet er Gestalten-gewijs ook gewoon goed uit.

Zelf checken? Dat kan hier.

fish4. The new traditional

Met de extra vrijgekomen tijd zijn we zuurdesembrood beginnen bakken, gestart met kombucha brouwen en aan het pekelen geslagen. The new traditional zoomt in op tradities en erfgoed. Het toont vakmanschap, de levensstijl en de unieke ervaringen van de mensen die deze oude praktijken in ere houden, en er hun leven op bouwen. 

Van Whang-od Oggay, een oude vorm van stick and poke tattoos in de Filipijnen, over het hoeden van schapen, tot het distilleren van dranken. Het is dat onze vrije tijd al redelijk goed gevuld is, of we waren al aan onze opleiding tot smid begonnen.

Ontdek 'm hier.

stick

 
5. Let my people go surfing

Last but not least: de parel waarin Yvon Chouinard, oprichter van Patagonia, zijn visie geeft op leven, klimmen en het uitbouwen van een bedrijf. Chouinard neemt je mee naar de begindagen van Patagonia, waar hij met een sterke focus op het klimmen als smid de sport integraal veranderde.

In de groei van het bedrijf staan het beschermen van de natuur en het werken met gepassioneerde mensen centraal. Of je nu zelf onderneemt of niet, het boek is veel meer dan enkel een managementboek. Een must read voor iedereen gepassioneerd door buitensport en de natuur.

Het geeft ons ook bij STRAY outdoor een aantal handvaten om duurzaamheid om te zetten in de praktijk. We sloten ons aan bij 1% for the climate, kiezen voor duurzaam geproduceerde kledij en producten die functioneel en toch stijlvol zijn.

In het Engels, maar laat dat je niet tegenhouden.

patagonia

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.