5 gratis documentaires over klimmen: must see!

5 gratis documentaires over klimmen: must see!

Het is nog even wachten om ons weer vol te smijten op het klimmen. De buitenrots is nog steeds bereikbaar. We hopen dat onze geliefde klimzalen snel volgen. Om jou warm te houden lijsten we enkele zalige documentaires en kortfilms op. Over doelen, dromen en passies... puur genieten! 

1. Alex Honnold climbs Angola 

Alex Honnold moeten we niet meer introduceren. Met Free Solo zette hij vele mensen op het puntje van hun stoel. Hij beklom El Capitan zonder touw in 3 uur en 56 minuten. Met de Alex Honnold Foundation helpt hij met het bereikbaar maken van energie op plaatsen waar dit niet vanzelfsprekend is. Vice Sports vertelt het verhaal van Alex Honnold en zijn doel om mensen in nood te helpen en de mooiste rosten te beklimmen. 

2. Stone Locals | Rediscovering the Soul of Climbing

Deze film is #madetostray. Zeker onze favoriet in het lijstje. Het is een film over mensen die klimmen. Niet over de topsporters die het ene na het andere zotte project verslinden waar wij enkel over kunnen dromen. Klimmen is meer dan de sport. Het brengt gepassioneerde mensen samen in een grote familie van klimmers. Deze film schetst een portret van 5 klimmers die de ziel van de klimsport bewaren. 

3. Silence | Adam Ondra 

Adam Ondra is een van de beste klimmers ter wereld. Op 3 september 2017 schrijf hij klimgeschiedenis. Hij beklom in Noorwegen de eerste 9c ooit. Silence is de naam van deze route. Deze kortfilm toont het verhaal van deze namiddag.

4. Rotpunkt

Rotpunkt toont het levensverhaal van Alex Megos. In 2013 beklom hij als eerste klimmer een 9a onsight. Maak kennis met Alex Megos terwijl hij doet wat hij het liefste doet: klimmen. Een bibliografie van deze straffe klimmer en het ontstaan van de Rotpunkt of Redpoint. 

5. Black Diamonds presents: The Artist

Deze documentaire gaat over Boone Speed. Een fotograaf én een cultfiguur in de klimwereld. Met enkele mooie beklimmingen en zijn fotografie bouwt Boone Speed mee aan deze klimcultuur. Ongetwijfeld een levende legende. 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.