5 outdoor documentaires: must see & gratis!

5 outdoor documentaires: must see & gratis!

We blijven nog even in ons kot. Maar dat belet ons niet om weg te dromen naar betere tijden. Plannen maken is niet verboden. Deze documentaires en kortfilms kunnen jou ongetwijfeld inspireren om erop uit te trekken vanaf het opnieuw kan. 

1. It Is The People | A Pacific Crest Trail Film

Elina Osborne neemt jou mee op de Pacific Crest Trail. Het gaat vooral over wat haar het meeste bijbleef aan deze ervaring. En dat is niet het aantal kilometers of de aantal beklimmingen. Het gaat over ontmoetingen. Elina brengt alles mooi in beeld en neemt ons mee in haar prachtig en vooral persoonlijk verhaal.

2. Black Diamond presents: Tempo 

Dit is een super leuke en korte video voor de liefhebbers van outdoor én muziek. Kyle Richardson loopt moeiteloos door de bergen. Hij laat zich hierbij begeleiden door niemand minder dan zijn eigen drumstel. Kyle schreef een soundtrack die perfect bij zijn outdoorbeleving past en hij noemt het Tempo. Prachtig om te zien hoe twee passies elkaar ontmoeten.  

3. The Last Hill | Adventure Out Your Back Door

Je hoeft het soms niet ver te zoeken: stap uit jouw achterdeur en het avontuur staat klaar. Een groep skiërs en snowboarders uit Reno dachten hetzelfde. Ze noemen zichzelf 'off-the-couch bikers'. Hun doel: Mount Whitney. Gepakt met ski en snowboard-materiaal trekken ze met de fiets richting het zuiden. En dat doen ze vooral op het gemak. Op die manier ervaren ze hun toch op een heel bijzondere manier. 

4. He Spent 40 Years Alone in the Woods, and Now Scientists Love Him.

Maak kennis met Billy Barr. Deze kortfilm schetst het portret van de legendarische Billy Barr in de spookstad Gothic in Colorado, een van de koudste plekken van de USA. En Billy weet alles over sneeuw. Al meer dan 40 jaar houdt hij data bij van de sneeuwlaag om de tijd te doden. Hiermee bracht hij enorm nuttige inzichten in de klimaatverandering.

5. The Terrifying art of Free Solo Slacklining UNTETHERED

Free Solo: het is een term die sinds Alex Honnold zijn Free Solo beklimming van El Capitan wereldwijd gekend is. En er is ook een slackline editie! Geniet van waanzinnige uitzichten en voel de spanning door je lijf gieren. Een documentaire over vriendschap, focus en vooral ... over mensen die goed zot zijn. Zou jij het durven? 

 

Deel deze post met jouw reisgenoten en laat je inspireren. #madetostray

Wil je nog andere interessante verhalen ontdekken? Ga dan zeker eens kijken naar ons aanbod boeken

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.